Talen oefenen: wat werkt het best?

Talen oefenen: wat werkt het best?
- Nieuws & pers

Een taal leren doe je niet alleen. Het is een sociaal proces waarbij meerdere partijen betrokken zijn: je collega’s, je familie, je vrienden. Maar als je écht effect wilt boeken, ben je het meest gebaat bij een totaalaanpak. Want talen oefenen draait om meer dan woordenschat en grammatica. Tijdens een taaltraining van ElaN Languages leer je een taal in al haar aspecten, op jouw maat én volgens jouw persoonlijke doelstellingen. Training Manager Ingrid Vandormael geeft een woordje uitleg.

Bepaal je doelstellingen

Op het werk een telefoongesprek in het Frans voeren of je mening verdedigen in een vergadering met Engelstalige collega’s? Niet iedereen wil dezelfde taal leren en niet iedereen wil met die taal hetzelfde kunnen. “Daarom is het zaak je doelstellingen heel nauwkeurig te bepalen”, aldus Ingrid Vandormael. ”Dat doe je samen met een ervaren taalcoach, die een didactische achtergrond heeft en de taal door en door kent. Hij of zij reikt je de bouwstenen aan om je doelen te verwezenlijken. Denk maar aan woordenschat rond een bepaald thema of grammaticaregels die je nog niet voldoende onder de knie hebt.”

Leer van concrete, levensechte situaties

Een taalcursus biedt je een welomlijnde structuur. “Maar je moet de taal daarbuiten natuurlijk ook kunnen – en vooral durven – gebruiken”, benadrukt Ingrid. “Daarom oefenen we altijd vanuit concrete situaties, die je na de les moet uitproberen op de werkvloer. Een Duitse klant bellen om een prijs te bespreken: geen probleem. De volgende les bespreken we wat er goed en minder goed liep. Natuurlijk heb je hiervoor een basis nodig. Om die te verstevigen, maken we gebruik van een e-learningplatform: ScribblPro. Daar krijg je onmiddellijk feedback op je antwoorden. Zo kun je oefenen wanneer het jou uitkomt. Op je eigen tempo.”

Benut elke kans om de taal te spreken

Talen oefenen betekent ook elke kans aangrijpen om ze te spreken en om ermee in contact te komen. “We stimuleren onze cursisten om de taal ook buiten de lessen te gebruiken. Door bijvoorbeeld op de werkvloer een praatje te slaan met anderstalige collega’s”, aldus Ingrid “Onze cursisten ontvangen na hun taalopleiding bovendien altijd drie nazorgmails met leerrijke kijk-, luister- en leesoefeningen. Zo blijven ze voeling houden met hun gestudeerde taal.”

De nazorgmails passen in ons nieuwe leerconcept ‘Return On Expectations’ (ROE). Jouw garantie op een maximaal rendement van je taaltraining. 

ElaN staat voor u klaar

Zelf ontdekken hoe goed een taaltraining van ElaN Languages rendeert? Of wilt u een offerte?  
Neem contact op met Business Development Director Peter Vaes.
Hij staat u met raad en daad bij.


E-mail: petervaes@elanlanguages.com
Tel.: 0475 76 35 98

Of vraag hier uw vrijblijvende offerte.