Een goede taalopleiding begint met … een taaltest

Een goede taalopleiding begint met … een taaltest
- Nieuws & pers

De taalkennis van je medewerkers bijspijkeren? Dan is een degelijke taalopleiding een must. Tijdens zo’n opleiding krijgt iedere werknemer een doorgedreven training op maat van zijn of haar niveau. Maar hoe hoog of hoe laag is dat startniveau? Een taaltest brengt het aan het licht. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat. 

Meteen mee

Een taalopleiding met cursisten die niet ongeveer hetzelfde niveau halen? Tijdverlies. De primussen van de klas leren niets bij, terwijl anderen niet of met veel moeite kunnen bijbenen. Met een taaltest valt zoiets makkelijk te voorkomen. Op basis van de resultaten wordt iedereen ingedeeld volgens niveau, zodat er geen te grote hiaten ontstaan.

 

Wat wordt getest?

Het doel van een taaltest: een duidelijk en zo compleet mogelijk beeld schetsen van het taalkennisniveau. Dat lukt niet met een oppervlakkige aanpak. Een doorgedreven analyse van de verschillende taalaspecten is dus een must. Met zijn LinguaTest peilt ElaN Languages naar de kennis van woordenschat en grammatica.

Taaltest op basis van behoefteanalyse

De taalnoden van iedere cursist zijn anders. Zo wil een salesmanager bijvoorbeeld tijdens een verkoopgesprek zijn mannetje staan in het Frans, terwijl een CEO dan weer een belangrijke presentatie wil kunnen geven in het Duits. Met onze behoefteanalyse leggen we daarom de specifieke leerdoelen en prioriteiten van de cursist bloot.

Screeningsgesprek en persoonlijk traject

Na de LinguaTest en de behoefteanalyse volgt een screeningsgesprek. Daarin bepaalt de coach de concrete doelstellingen van de training en gaat hij na in welke werksituaties de aangeleerde taal van pas moet komen. Vervolgens stippelen we een persoonlijk trainingstraject uit. Volledig afgestemd op de taalnoden en verwachtingen van de deelnemer. Zo stomen we iedere werknemer klaar voor de werkvloer. Online, face-to-face of beide.

Evaluatie en nazorg

Les gedaan, boeken toe? Niets van! ElaN Languages zet iedere cursist aan om ook buiten de lessen aan de slag te blijven. Onder meer met drie nazorgmails met daarin leuke en nuttige oefeningen en handige tips en tricks. En dan is er nog ScribblPro, een onlineplatform met honderden grammatica- en woordenschatoefeningen. De ideale plek om te oefenen en een nieuwe taal te onderhouden!

Ontdek de mogelijkheden en opleidingsformules