Dat is bij de beesten af!

Dat is bij de beesten af!
- e-Flash

“Want dieren zijn precies als mensen. Met dezelfde mensenwensen. En dezelfde mensenstreken. Dat staat allemaal in de krant van Fabeltjesland …” Yep, jaren geleden was het al duidelijk: ook in het dierenrijk is er genoeg voer voor de boekskes. Geef toe, het is toch ondenkbaar, dat wij de enige beesten zijn die onderling communiceren. Maar waarover zouden die dieren het dan hebben? Gegarandeerd verhalen … met een staartje!

Blubber-de-blup

Dolfijnen babbelen met elkaar in ruil voor een dolfijnendinertje. En in zo een romantische setting komt het al gauw tot … koosnaampjes uitwisselen

Na-apende papegaaien

In het tv-programma 'Morgen maandag'  lanceerde Mark Uytterhoeven Walter, de pratende beo. Maar dat was een welopgevoede prater in vergelijking met zijn vuilgebekte papegaaienvriend. Al moest hij wel zijn meerdere erkennen in taalgenieën Einstein en Griffin. Maar toen Walter hen de dt-grammatica-regel voorschotelde, waren de vogels rap gaan vliegen. Uilskuikens!

Oe-oe-oe

Tot nader order blijven wij geloven dat de mens de beste communicatoren zijn. Maar goed, dat ben je al snel als je amper een jota verstaat van de chitchat die de andere deelnemers insturen. Al zijn er toenaderingen en raakvlakken: zet de gorilla onder de komieken, Robin Williams, bij een echte gorilla, Koko en … je krijgt een hilarisch-harige babbel.

Kattengejank

Bij de mindere mensentaalgoden zitten honden en katten. Al kun je ook die dames en heren specifieke dingen diets maken. Apport en blijf. En met een beetje goede wil, begrijp je hun spinnerij aan signalen: als een kat spint, zegt ze ‘ga niet weg’. Al blijft het voor de rest toch behelpen met lichaamstaal. En een beetje Russische kat staat natuurlijk wel recht uit eerbied voor het volkslied!

Raak je zelf niet meer wijs uit dat dierlijke gekwetter? ElaN houdt een arendsblik op jouw gebruiksklare vertaal- en taaltrainingsoplossingen. See you later, alligator!